Slide MENTALNA
ARITMETIKA
Uzbudljive aktivnosti za vase dete sa dobro razvijenim zapletom i igrom, razvojem memorije, koncentracije I logickog razmišljanja. Brzo mentalno računanje od 4 do 12
godina
PRIJAVI SE Brzo mentalno
proračun

NAŠE PREDNOSTI 

Brendirani udžbenici i radne sveske sa proširenom realnošću

Na svim kursevima u SmartyKidsu koriste se originalni nastavni materijali koje smo kreirali sa velikom ljubavlju i pažnjom posvećenom detaljima.

U našim lekcijama naći ćete ilustracije u boji, kvalitetne materijale i interaktivne dodatke.

Online platforma

Svakodnevne vežbe u trajanju od 15 minuta pomažu deci da ojačaju svoje veštine učenja i postignu bolje rezultate. Radi lakše provere domaćih zadataka, razvili smo online naloge za učenika i nastavnika.

Korišćenje internet platforme povećava brzinu i efikasnost učenja za 40%.

Gejmifikacija i animacija

Detetu u našem centru nikada neće biti dosadno: na časovima se uvode zanimljive teme, dinamične igre, zadaci i nagrade.

Mi rešavamo glavni problem uključivanja deteta u proces učenja.

SmartyKids ментална аритметика

Kompetentni i iskusni nastavnici

Svi nastavnici u obrazovnim centrima SmartyKids prolaze obuku i sertifikaciju. Oni znaju kako da zaintrigiraju svako dete i da sa njim pronađu zajednički jezik.

Možete imati potpuno poverenje u naše stručnjake.

Učešće na olimpijadama

Deca koja uče u našim centrima svake godine učestvuju u regionalnim i međunarodnim olimpijadama u mentalnoj aritmetici da bi proverila svoj nivo, da bi bila motivisana da uče još marljivije i da bi upoznala nove prijatelje.

Slide PRIJAVI SE Demo lekcija Uverite se sami u kvalitet
naše metodologije

NIVOI OBUKE 
Upoznavanje sa abakusom, njegovim komponentama, pravila rada

Rezultat: Deca će naučiti kako da pravilno sabiraju i oduzimaju pomoću abakusa. Aktivno se razvija veština fine motorike: rukopis, rukovanje malim predmetima. Prva primetna poboljšanja u školskim rezultatima.

Prosečno trajanje: 3-4 mesecaRAZVOJ VEŠTINA, FORMULE ZA RAČUNANJE

Rezultat: Dete počinje da računa pomoću formula. Pamćenje i koncentracija su vidljivo poboljšani. Dete mnogo brže uči stihove i beleži se značajan napredak u artikulaciji govora.

Prosečno trajanje: 3 meseca
ТEHNIKE RAČUNANJA SE SAVLADAVAJU KAO NAVIKA

Rezultat: Deca mogu izračunati sve vrste primera sabiranjem i oduzimanjem u sekundi. Mašta, reprodukcija informacija i fotografsko pamćenje razvijaju se fantastično.

Prosečno trajanje: 5-6 meseciMNOŽENJE UZ POMOĆ ABAKUSA

Rezultat: Računanje napamet munjevitom brzinom, produbljeno poznavanje i rad sa tablicom množenja. Značajno se poboljšavaju detetove analitičke sposobnosti, samostalnost i samopoštovanje.

Prosečno trajanje: 3 mesecaDELJENJE UZ POMOĆ ABAKUSA

Rezultat: Dete je naučeno da deli uz pomoć abakusa koristeći naučene formule. U ovoj fazi dete provodi minimalno vreme u rešavanju različitih aritmetičkih zadataka u školi. Mnoga deca osvajaju nagrade na takmičenjima i olimpijadama.

Prosečno trajanje: 3 meseca


TEHNIKA RAČUNANJA NEGATIVNIM I DECIMALNIM BROJEVIMA, KVADRAT KORENA

Rezultat: Dete ne samo da lako pristupa rešavanju svih vrsta zadataka kako u školi, tako i u životu van škole. Aktivno se izražava želja za liderstvom, sposobnost da se argumentuje stav, poboljšava uspeh u većini predmeta u školi.

Prosečno trajanje: 3 meseca

Slider

PITANJA I ODGOVORI 

U procesu rada obe hemisfere mozga rade istovremeno. Takva aktivnost omogućava detetu da se skladno razvija, da poboljša pamćenje, maštu i logičko razmišljanje.

Mentalna aritmetika razvija kreativno i analitičko razmišljanje, poboljšava koncentraciju, fotografsko pamćenje, maštu, logiku, kao i sposobnosti posmatranja i slušanja. Ovo nije samo računanje napamet jer sposobnost pronalaženja odgovora na najteže primere i zadatke u roku od nekoliko sekundi razvija desnu hemisferu mozga koja je odgovorna za maštu i figurativno razmišljanje.

Časovi mentalne aritmetike pomažu detetu da bolje savlada školsko gradivo.Prvo se razvijaju sposobnosti povezane sa pamćenjem, maštom, logikom i razmišljanjem. Drugo, pomaže boljem razumevanju preciznih nauka: matematike,geometrije. I treće, kada Vaše dete nauči da računa brzo –znaće da moze sve da nauči, samo ako se potrudi!

Leva hemisfera mozga odgovorna je za veštine računanja, govora i logike, a desna – za maštu i figurativno razmišljanje. Dete čija se moždane hemisfere razvijaju skladno može da pristupi rešavanju svake vrste zadataka i problema iz različitih uglova, uz to, zavidnom brzinom.

Nastava se obično izvodi u grupama od 4 do 10 dece. Svaki kurs prati zajedničku temu. Nastavnik je maksimalno angažovan i na emotivan način predstavlja celo gradivo. Vežbe se smenjuju sa interaktivnim aktivnostima. Uključene su aktivnosti sa pokretima i logičke igre.

Rad kod kuće je jedan od glavnih faktora koji utiče na ishod nastave. Preporučujemo da budete sigurni da Vaše dete provodi 15-20 minuta dnevno radeći domaće zadatke, računajući uz pomoć abakusa (nove teme) i računajući mentalno (obrađene teme).

Da bi efikasno savladalo program, dete treba da vežba kod kuće 15 minuta svakog dana. Da bismo olakšali pripremu i proveru domaćih zadataka, razvili smo internet platformu za učenike i nastavnike. Korišćenje internet platforme povećava brzinu i efikasnost učenja za 40%.

Za učešće je dovoljno da je uspešno položen prvi nivo – S. Zadaci na olimpijadama su pripremljeni prema uzrastu i nivou dece u centrima SmartyKids tako da je zanimljivo čak i za Smarty početnike. A koliko se samo zabavljaju u komunikaciji sa decom iz cele zemlje, uz zabavni program i zbog same činjenice da učestvuju! Motivacija za učenje i razvoj traje tokom cele godine.

Slide PRIJAVI SE Prijavi se Besplatna demo lekcija

POGLEDAJTE JOŠ NAŠIH 

PROGRAMA ZA DECU

Brzo čitanje

Čitanje sa razumevanjem i zadovoljstvom

VIŠE